MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Starsze grzyby żółkną, a potem brązowieją i zasychają. We...
fot. Jerzy Opioła/wikimedia.commons CC BY-SA 4.0

Gigantyczny grzyb, który wygląda jak czaszka. Czy można go jeść? Sprawdź, gdzie szukać czasznicy i co z niej zrobić

Dojrzały owocnik czasznicy

Starsze grzyby żółkną, a potem brązowieją i zasychają. We wnętrzu dojrzewają zarodniki, które rozsypią się, podobnie jak purchawki.
licencja

Zobacz również

Puchar Tymbarku. W Lubartowie poznamy najlepsze drużyny w województwie lubelskim

Puchar Tymbarku. W Lubartowie poznamy najlepsze drużyny w województwie lubelskim

Szczypiorniści Stali Gorzów dzielnie walczyli w Zamościu. Ale przegrali jedną bramką

Szczypiorniści Stali Gorzów dzielnie walczyli w Zamościu. Ale przegrali jedną bramką

Polecamy

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

5 powodów, dla których warto odwiedzić Bułgarię

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód

Wyśmienite kotlety po kowalsku. Najlepsze na duży głód