Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Woda po gotowaniu makaronu to „tajny składnik” wielu...
fot. sgrunden (pixabay.com)

Gotujesz ziemniaki, ryż, makaron itp.? Nie wylewaj wody! Ma mnóstwo cennych właściwości. Sprytne triki na wykorzystanie wody po gotowaniu

Woda po makaronie

Woda po gotowaniu makaronu to „tajny składnik” wielu tradycyjnych włoskich sosów (np. aglio e olio). Sprawia, że sos jest bardziej gęsty i gładki, dobrze też oblepia makaron – to wyjątkowo dobrana para. Przygotowując sos, wystarczy dolać kilka łyżek wody i chwilę pogotować.

Wodę po makaronie możemy też:
- dodawać do różnych innych sosów, które chcemy zagęścić, a także gotować na niej zupę,
- moczyć w niej warzywa strączkowe przed gotowaniem,
- użyć do odświeżająco-łagodzącej kąpieli dla stóp (warto dodać nieco olejku lawendowego).

Zobacz również

Termy Poddębice. Mija drugi rok od otwarcia wielkiego rekreacyjnego kompleksu ZDJĘCIA

NOWE
Termy Poddębice. Mija drugi rok od otwarcia wielkiego rekreacyjnego kompleksu ZDJĘCIA

Finał Wojewódzkiego Konkursu "Bezpieczeństwo i higiena pracy" w Radomiu

Finał Wojewódzkiego Konkursu "Bezpieczeństwo i higiena pracy" w Radomiu

Polecamy

Tajniki sukcesu w nauce - jak przygotować się do egzaminów

Tajniki sukcesu w nauce - jak przygotować się do egzaminów

Przegląd marca w Nałęczowie, Przegląd prasy z Nałęczowie w marcu

Przegląd marca w Nałęczowie, Przegląd prasy z Nałęczowie w marcu

Przegląd tygodnia od 15.03 w NałęczowieTygodniowy przegląd prasy w Nałęczowie, (15.03-21.03.2020)

Przegląd tygodnia od 15.03 w NałęczowieTygodniowy przegląd prasy w Nałęczowie, (15.03-21.03.2020)