MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Compendium ferculorum...
fot. www.facebook.com/wilanow

Mięso było luksusem. Dawne przepisy przypominają kuchnię wegańską. Prof. Jarosław Dumanowski zdradza tajniki kuchni staropolskiej


Compendium ferculorum
Najstarsza polska książka kucharska z 1682 roku. Na zdjęciu w angielskim tłumaczeniu, wydana przez Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie.

Zobacz również

Śluby Panieńskie, czyli magnetyzm serca w Klubie Politechnik w Częstochowie

Śluby Panieńskie, czyli magnetyzm serca w Klubie Politechnik w Częstochowie

Specjalne wydarzenia Krakowskiego Festiwalu Filmowego w Muzeum Manggha

Specjalne wydarzenia Krakowskiego Festiwalu Filmowego w Muzeum Manggha

Polecamy

Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik

TYLKO U NAS
Taki chłodnik litewski robiły nasze prababcie. Dodawały zapomniany składnik

Chcesz przyciągać spojrzenia? Postaw na siwe włosy i błyszcz

Chcesz przyciągać spojrzenia? Postaw na siwe włosy i błyszcz

Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa

HIT DNIA
Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa