![Chrupiąca grzanka z awokado i pistacjowym pesto z pietruszki...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/6e/d5/6076e57f4d6ff_o_large.jpg)
Pomysł na śniadanie. Smaczne, nietypowe śniadania. TOP 12 PRZEPISÓW
Chrupiąca grzanka z awokado i pistacjowym pesto z pietruszki
Składniki
2 awokado
6 kromek pełnoziarnistego pieczywa
pęczek natki pietruszki
70 g pistacji prażonych w piecu Bakalland
100 g migdałów Bakalland
6 jajek przepiórczych
3 łyżki oliwy
pieprz i sól
sok z połowy cytryny
2 łyżki siemienia lnianego Bakalland
Wykonanie
Pietruszkę, namoczone w 4 łyżkach wrzątku siemię lniane i obrane pistacje przekładamy do naczynia blendera, dodajemy oliwę i blendujemy na pesto. Doprawiany solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo. Pieczywo wkładamy na chwilę do tostera. Przygotowane grzanki smarujemy pesto, układamy na nim awokado i w jego zagłębieniach migdały, doprawiamy jeszcze odrobiną pieprzu, jemy z jajkami.